خلاصه داستان گل و گیاه ایران تاریخ معاصر
خلاصه داستان گل و گیاه ایران تاریخ معاصر قسمت اول
این حرفه در طول تاریخ ایران وجود داشته ،
ایرانیان به گل و گیاه آپارتمانی علاقه وافری داشتند.
نمونه بارز میزان و تعداد شعرایی ک به گل و گیاه اشاره کردند و یا تعداد زیاد اسامی گل و گیاه است که در ادبیات فارسی کلاسیک نامبرده شده است.
در نقش قالی ، گچبری ها گل و گیاه یکی از ارکان اصلی بوده ، نقطه شروع در تاریخ معاصر و احیای مجدد اینکار مربوط به اواخر دوره قاجاریه میباشد ، که در ضلع شمالی ورزشگاه امجدیه شروع به تاسیس باغ گل وکیاه میکنند.
۱۳۰۰ شمسی اقدام به تولید حرفه ای گل وگیاه برای استفاده عموم شد در قبل از آن اشراف و درباریان برای زینت خانه های خود استفاده میکردند.
در۱۳۱۱ حاج عباس ابراهیمی به عنوان شاگرد وارد آن باغ میشود، دربین ۱۳۰۰ تا ۱۳۱۱ از کارگارذن فصلی استفاده میکردند ، در این ۱۱ سال هرکسی هم که در این باغ کار میکرده فنون حرفه ای باغبانی را نیاموخته بودند .
در ۱۳۱۱ وقتی حاج عباس ابراهیمی وارد باغ میشود مورد توجه پورتیوا قرار میگیرد .
پورتیوا اولین معلم گل و گیاه او میباشد ، البته پدر پورتیوا باغ را احداث نموده و بعدها در سفری که اولین بار چای را به لاهیجان میبردند کاشف السلطنه به همراه پورتیوا حضور داشتند که به علت صانحه ای کاشف السلطنه فوت میکند اما پورتیوا جان سالم به در میبرد .
پدر پورتیوا عامل بازسازی و احیای این صنف در ایران میباشدو پس از آن پورتیوا پس از سالهای زیادی که در این عرصه مشغول به کار بوده ، بازنشسته میشود و اقدام به احداث فضای سبز و طراحی مناظر میکند ، نمونه کارهای پورتیوا در خانه های اشراف ، نمونه آن پری زنگنه خواننده قدیمی ایرانی است.
در ۱۳۱۱ همانطور که گفته شد علی ابراهیمی و باجناق ایشون حاج حسین صالحی به موافقت مرحوم پورتیوا در باغ مشغول به کار میشوند .
هردو باجناق ریشه ی محلاتی داشتند ، و از آنجا شد که محلاتی ها وارد این حرفه شدند.
بعد از چندین سال عباس ابراهیمی از باغ پورتیوا خارج میشود و در تهران باغ احداث میکند و شاگردانی را برای آموزش تربیت میکنند، اینگونه حرفه باغ و باغداری گسترش پیدا کرد تا به امروزه رسیده است.
دیدگاهتان را بنویسید