ملو

ملو

ملو

در میان روش های اتخاذ شده برای زیبا سازی منازل، محل کار و دیگر اماکن سربسته ای که روزانه در آنجا عبور و مرور داریم، بهره گیری از گل و گیاه آپارتمانی یکی از برگزیده ترین و پسندیده ترین انتخاب هاست که نه تنها به زیباسازی مکان مد نظر، بلکه به تصفیه هوای آن، اکسیژن سازی و طراوت منزل، همچنین  بهسازی انرژی و پاکسازی محیط کمک شایانی می کند. گیاه آپارتمانی آلوکازیا ملو که در متن پیش رو قصد داریم به معرفی و بررسی چگونگی پرورش و نگهداری صحیح آن بپردازیم، از آن دست گیاه آپارتمانی های کلکسیونی و ویژه است که اتفاقا نگهداری از آن راحت نیز می باشد, پس تا انتهای این متن با ما همراه باشید تا به بدین مهم بپردازیم:

معرفی

دانستن جزئیاتی مهم اصالت و تاریخچه هر چیز به ما کمک کند تا رفتار درست با آن را بهتر انجام بدیم، گل و گیاه آپارتمانی نیز از این قائله مستثنی نیستند. گیاه Alocasia Melo گیاهی ویژه و کلکسیونی با نرخ رشد متوسط تا پایین است که بیشینه رشد آن 50 تا 63 سانتی متر است و اصالتی بر جنگل های استوایی جنوب شرق آسیا و به خصوص کشور اندونزی می برد که زمین هایش بعضا پوشش کوهستانی و سنگلاخی دارند و برخلاف آلوکازیا های دیگر، ملو علاقه زیادی به رشد طبیعی در این سرزمین هم دارد و همین باعث شده این گیاه عجیب با برگ های سیاه رنگ بزرگ، برجسته و مات را در کوهستان های این سرزمین پیدا کنند و به رشد در منازل خو دهندش.

نگهداری، مراقبت و پرورش

شاید ما ساکنین ایران که کشورمان آب و هوای نیمه خشک دار، آنچنان اطلاعاتی در مورد مناطق استوایی، اقلیم و شرایط رشد و نمو طبیعت در آنجا ندانیم، ولی آنچه بخوبی درمورد طبع گیاهان حاره مانند آلوکازیا ملو می دانیم، این است که این گیاهان علاقه بسیار زیادی به رطوبت بالا، گرما و خاک کم تخلخل و غیر فشرده دارند؛ با علم به این موارد هرچند محدود، به ادامه متن، نحوه صحیح مراقبت، رشد و الزامات زیستی این گیاه خانگی استوایی، با نام Alocasia Melo بپردازیم:

نور مورد نیاز

هر گیاهی مانند دیگر موجودات زنده، نیاز مبرم به نور خورشید در طی روز دارد. آلوکازیا ملو نیز مانند هم خانواده هایش شدیدا دوست دار نور آفتاب است. در واقع نور طبیعی روز، مهم ترین منبع رشد Alocasia Melo می باشد که البته باید در نظر داشت که منظورمان نور مستقیم خورشید نیست؛ بلکه نور غیر مستقیم ولی شفاف و پر نور روزی 6 ساعت موجب رشد و خرمی و سلامت این گیاه می شود. البته گیاه آپارتمانی آلوکازیا ملو می تواند نور کمتر یا نور غیر مستقیم را در ساعات کمتری نیز تحمل کند، اما برای اینکه گیاه واقعاً رشد کند به نور غیر مستقیم روشن فراوان نیاز دارد.

آب مورد نیاز

نیاز به آب آلوکازیا ملو نیاز حیاتی ولی متوسط است؛ بدین معنا که آن را نباید کاملا و در مدت طولانی خشک نگه داشت، اما از طرفی دیگر نباید آن را در آب نگه داشت. خوب است بگذارید 3/4 خاک خشک شود و بعد آن را آب دهید. Alocasia Melo دوست ندارد بیش از حد آبیاری شود و به آبیاری زیاد حساس است، پس قبل از آب یاری اطمینان پیدا کنید که گیاه شما نیاز به آبیاری دارد و بعد آن را به نحوی آب دهید تا از سوراخ های کف گلدان بیرون آید و دیگر آب ندهید تا نوبت بعد که حدود هفته تا ده روز بعد باشد.

دما و رطوبت متناسب

همانند تمام گیاهان استوایی یا به اصطلاح حاره ای، علاقه مند به جریان هوای گرم هستند. آلوکازیا ملو نیز ترجیح می دهند در دمایی بین 15 تا 27 درجه سلسیوس بماند. از قرار دادن آلوکازیا ملو در جریان باد خودداری کنید؛ اوضاع از این قرار است که Alocasia Melo جریان تند هوا یا باد را نمیپسندد، باد گرم یا سرد برای این گیاه مضر است، پس از قرار دادن گیاه آلوکازیا ملو در نزدیکی درب ها، پنجره ها و دریچه  های کولر ها و بخاری ها خودداری کنید. آلوکازیا ملو رطوبت هرچی بیشتر باشد، بیشتر می پسندد. در نتیجه این گیاه آپارتمانی زیبا را در رطوبت بالا به اوج طراوت می رسد؛ پس آلوکازیا ملو را هر روز یک بار (هر بار 5، 6 پاف اسپری کنید) غبار پاشی کنید.

خاک و کود دهی

خاک مناسب برای گیاه Alocasia Melo، خاکی سست و متخلخل است که متراکم نباشد، ریشه در آن امکان تنفس داشته باشد، آب به راحتی از آن عبور کرده، به سوراخ های پایانی رسیده و همچنین رطوبت را تا مدت خوبی نگه دارد. همچنین مخلوط خاک مناسب برای آلوکازیا ملو، می تواند مخلوطی شامل خاک گلدان، پیت ماس، پرلیت و کمپوست با p – H بین 5.5 تا 6.5 باشد. کوددهی مناسب هنگام آبیاری با کود مایع رقیق شده به 1/4، جلبک دریایی یا امولوسیون ماهی  به آلوکازیا ملو شما کمک می کند تا برگ های بزرگ و زیبا بپروراند. زمان مناسب برای کوددهی Alocasia Meloهنگامی است که گیاه به طور مستمر درحال رشد است و خواب زمستانی نمی کند؛ یعنی بهار و تابستان بهترین زمان برای کوددهی و تغذیه گیاه می باشد.

تعویض گلدان، هرس و تکثیر

در رابطه با تعویض گلدان حاوی گیاه خانگی آلوکازیا ملو نکته ای که باید بدانیم این است که برای این مهم عجله ای نداشته باشید؛ چرا که Alocasia Melo ترجیح می دهد مدت طولانی در گلدانی، البته با ابعاد مناسب، بماند و به خوبی در آن ریشه کند. بهترین زمان برای تعویض گلدان آلوکازیا ملو، تقریبا هر 2سال یک بار زمانی است که ریشه های این گیاه آپارتمانی یا از سوراخ های انتهایی خروج آب بیرون بزند، یا از بالا خاک به نوعی مصرف گردد و گیاه کم در خاک باشد.

نکته بعدی، تکثیر گیاه خانگی آلوکازیا ملو میباشد؛ روش ساده بدین صورت است که از هر ساقه ریشه دار (ریزوم) بریده شده، یک سوم را انتخاب کرده و ببرید، سپس تکه بریده شده را خاکی نرم و مرطوب قرار دهید و آن را خانه در مکانی گرم و مرطوب قرار دهید و چند هفته منتظر بمانید تا گیاه جدید شما شروع به رشد کند. هر گیاه آپارتمانی برای حفظ زیبایی ظاهری و شکل درستش، نیاز به هرس و نظافت سالیانه دارد و گیاه Alocasia Melo نیز، از این قائله مستثنی نیست، او نیز برخلاف ظاهری با هر ساقه تک برگی که دارد، نیاز سالانه یا دوسالانه به هرس با کمک قیچی تیز استریل شده دارد. همچنین چیدن برگ های پیر یا خشکیده شرط نشاط آلوکازیا ملو می باشد.

بیماری ها و آفات

یکی از جهاتی که گیاه آلوکازیا ملو را به انتخاب خوبی برای گیاه خانگی می کند، سادگی مراقبت از آن و کمتر درگیر بیمار شدن و آفت زدن آن است. اما این بدان معنی نیست که Alocasia Melo درگیر بیماری و آفات نشود، و بیماری های گندیدگی ریشه (به دلیل آب دادن بیش از حد)، افتادن لکه بر روی برگ ها (به دلیل در معرض آفتاب مستقیم قرار گرفتن) و زانتوموناس (که نیاز به درمان سمومی یا شیمیایی دارد) بیماری هایی هستند که بیشتر در این گیاه گزارش شده اند. همچنین آفاتی چون کنه تار عنکبوتی، شپشک آردی، مگس سفید و ریشک بال ها بر روی آلوکازیا ملو دیده شده اند که باز امری اجتناب ناپذیر در بین گل و گیاهان آپارتمانی هستند که روش پیشگیری و راه حل هریک قابل بحث است، ولی داشتن اسپری ها ضد آفات برای هر شخص که گل و گیاهانی دارد، ضروری می باشد.

نگهداری صحیح و تمیز کردن برگ ها

آلوکازیا به صورت کلی یکی از آسان ترین گیاهان برای نگهداری و پرورش می باشد که برای افراد مبتدی در نگهداری از گیاهان آپارتمانی نیز بسیار انتخاب خوبی به شمار می رود، بدین معنا که حتی اگر شخصی در پرورش گیاهان تخصصی نداشته باشد، می تواند این گیاه را به عنوان گیاه آپارتمانی برگزیند. همانند خیلی از گیاهان پهن برگ که برای انجام کامل و کارآمد فرآیند فتوسنتز نیاز به برگ های تمیز دارند، Alocasia Melo  نیز نیاز دارد برگ هایش همیشه تمیز باشند. برای نیل به این مهم می بایست با استفاده از یک دستمال پارچه ای طبیعی تمیز و مرطوب برگ ها را به آرامی تمیز کرد تا نه تنها  ظاهر این گیاه آپارتمانی شما همیشه زیبا و با طراوت باشد، بلکه به رشد و شکوفایی اش تا حد امکان ادامه دهد.

جمع بندی

اگر بخواهیم جمع بندی برای متن بالا داشته باشیم، باید بگوییم گیاه آپارتمانی آلوکازیا ملو (Alocasia Melo) گیاه حاره ای کلکسیونی و زیبا با برگ های درشت، بسیار تیره یا مشکی رنگ است که نیاز مبرمی به نور شدید و غیر مستقیم آفتاب روزمره، آب دهی کنترل شده و بعد از خشکی سطح خاک (این گیاه مقاومت بالایی نسبت به خشکی دارد و ذخیره آب در برگ هایش مقدار خوبی است)، خاک مناسب این گیاه که می بایست خاکی غیر متراکم و متخلخل با PH 5.5 – 6.5 در ترکیب با پیت ماس، پرلیت و غیره باشد تا ریشه ها جذب اکسیژن کنند، آب به خوبی از خاک عبور کرده و رطوبت در آن بماند، زندگی در دمای مناسب که همانند اکثر گیاهان استوایی، آلوکازیا ملو نیز هوای گرم (دمای آسایش انسان، هوای عمومی منازل) و البته رطوبت بالا و بودن در مکانی به دور از جریان باد های سرد یا گرم می باشد که با رعایت این مسائل و البته نکات دیگری که بالا به تفضیل به آنها پرداخته ایم، می توان از داشتن این گیاه در منزل تا مدت ها لذت برد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *